De vorbă cu Dumnezeu

Mă gândeam azi la un aspect din povestea cuptorului cu foc. Cuptorul nu-i despre încercare, așa cum de multe ori am auzit. Încercarea din toată povestea asta a fost când, aflați în fața statuii, tinerii au spus, coloana noastră vertebrală (căci avem una) se închină numai în fața lui Dumnezeu; când toți ochii erau ațintiți pe ei, când gura lui Nebucadnețar rostea amenințări(căci uitase că, cu câți ani de ani în urmă, rostise în fața lui Daniel: Cu adevărat Dumnezeu vostru este Dumnezeu dumnezeilor)…

Încercarea e atunci când stai în fața alegerii de a te închina lui Dumnezeu sau a te pleca în fața amenințării lui Satan de distrugere. E atunci când stai în fața celui care îți greșește și trebuie să decizi să ierți și să continui să iubești. Când îți vine să vorbești de rău pe cineva, să te mândrești cu  ce ai realizat, să nu-ți pese decât de dorințele tale. E atunci când ai de ales dacă îl vei lăsa pe Dumnezeu să te folosească ca un canal prin care să lucreze în viața altora sau te vei ocupa de flecării… Și câte exemple nu ar fi….

Cuptorul este despre victorie. Este despre umblarea cu Dumnezeu, căci după ce biruiești încercarea Dumnezeu îți trimite îngeri să te păzească de mânia celui rău. E despre ruperea legăturilor omenești, căci prietenii lui Daniel umblau slobozi în mijlocul focului. Este despre încredere și credința că Dumnezeu îți va face El singur dreptate și va fi scutul și singura ta siguranță.

Focul cuptorului e despre mărturia că Dumnezeu și-a găsit bucuria în tine!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *